Radionica 3/ Nekad bilo, sad se spominjalo

Radionica prenamjene industrijskih postrojenja

Radionica je namijenjena svim studentima riječkog Sveučilišta (kulturolozima, filozofima, tehničarima, strojarima, građevinarima, ekonomistima, umjetnicima, hoteljerima itd. ) te će se održavati u dvije faze, dva dijela. Radovi nastali na radionici biti će izloženi na završnoj tribini 16. 5.2014.

Vrijeme trajanja radionice:
I. dio (tura) održava se 12. 5. 2014 u 14 h
II. dio (praktično promišljanje) održava se 14. 5. 2014 u 17 h

Mjesto održavanja radionice:
12. 5. 2014. –  mjesto sastanka Kont – obilazak industrijskih postrojenja (šetnja + autobus)
Obilazak uključuje: Ružićevu ulicu – Vodovodnu ulicu – Mrtvi kanal – Luku i lukobran – Baračevu ulicu – bivše postrojenje Torpedo – Rikard Benčić
14. 5. 2014. – #Vrtić – bivši prostor “Bernardija”

O radionici:

Upoznavanje studenata s industrijskom baštinom Rijeke te poticanje učesnika na razmišljanje što učiniti sa svim objektima: treba li ih srušiti, zaštititi, prenamijeniti, i kako? Je li prenamjena u kulturne svrhe jedina poželjna, ili postojeće objekte treba na što bolji način iskoristiti u poslovne svrhe koje donose profit? Isto tako, u drugoj fazi radionice želimo okupiti studente riječkih fakulteta da na svoj način prikažu što bi učinili sa postojećom baštinom i kako bi je prenamijenili. Skicirati ćemo ideje, promišljati najzanimljivije i najpotencijalnije prostore te raspravljati o novim djelatnostima, kako ponovno uvesti RAD u napuštene industrijske pogone.

Više info pogledajte na linku >>>